Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord fans bedreigen burgemeester Aboutaleb met de dood.

Feyenoord reageert vol afschuw op de spandoeken en doodsbedreigingen aan burgemeester Ahmed Aboutaleb rondom de Conference League finale in Tirana. De Rotterdamse Jongeren Kern ( RJK) waren voor dit en voor de Adolf Hitler verheerlijking verantwoordelijk. In de speciaal voor Feyenoord fans fanzone toonden de RJK leden spandoeken waarop burgemeester Aboutaleb met de dood werd bedreigd, natuurlijk deze ze dit onherkenbaar.

De Rotterdamse burgemeester wil niet reageren op het voorval, maar een woordvoerder van de Stadionclub doet dat wel. "Op zeer korte termijn zal de club contact zoeken met zowel de politie als de gemeente om te bezien hoe we, mogelijk met nog andere partijen, hier samen ten strijde kunnen trekken", is de reactie tegenover verslaggevers van RTL-nieuws.

De woordvoerder noemt het 'in één woord walgelijk'. "Met Feyenoord en wie wij zijn heeft dit helemaal niets te maken. Je vraagt je echt af wat zij die er als altijd weer laf, want onherkenbaar, mee op de foto gaan bezielt." De club vindt het 'bijzonder triest' voor iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt dat dit gebeurd is. 

Het politieonderzoek naar de RJK wordt gestart en het is niet voor het eerst dat de groep in opspraak komt. Eerder kwam de jongerengroep in opspraak wegens doodsbedreigingen aan en een poging tot brandstichting op het bedrijfspand van Paul van Dorst van lhbti-supportersgroep de Roze Kameraden. Daarnaast was voormalig bestuurslid Mark Koevermans vorig jaar de dupe van bekladdingen op zijn huis door RJK.