Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord en Villareal in evenwicht

Feyenoord oefende gisteravond in de eigen Kuip tegen Spaanse subtopper Villareal. Beide ploegen hielden elkaar qua stand in evenwicht, 1-1.

Met nieuwkomer Calvin Stengs als rechtsbuiten begon Feyenoord goed aan de wedstrijd in De Kuip. Danilo Pereira en Ezequiel Bullaude ontbraken vanwege transferperikelen, voor Santiago Gimenez kwam het oefenduel nog te vroeg. Pogingen van gelegenheidsspits Igor Paixão, Quinten Timber en Mats Wieffer leverden wel gevaar, maar geen doelpunt op.

Na een half uur werd Stengs - zoals vooraf besproken – gewisseld. In dat eerste half uur speelde Feyenoord enkele mogelijkheden bij elkaar. Jeugdspeler Leo Sauer was bedrijvig aan de linkerkant en gunde bij één van zijn uitbraken de kans aan Quinten Timber. Die schoot net naast, net zoals Igor Paixao uit een hard genomen vrije trap niet wist te scoren.

Slot wisselde in de rust vrijwel zijn hele elftal en zag tot zijn geluk dat Feyenoord nu wel het overwicht wist uit te drukken in de score. Yankuba Minteh werd aangetikt door doelman Pepe Reina en Alireza Jahanbakhsh benutte de daaropvolgende penalty.

Daarna lieten de jonkies zich zien, met kansen rondom het uur voor de sterk invallende Milambo, Zechiël en Minteh. Ook Dilrosun kreeg na een mooie actie de kans, maar krulde de bal net naast. Villarreal herpakte zich en de storm aan Feyenoord kansen ging rondom de 75ste minuut weer liggen.

De volgende oefenwedstrijd van Feyenoord is zondag tegen het Benfica van Fredrik Aursnes en Orkun Kökcü. Dat duel wordt om 16:00 uur gespeeld in De Kuip.

Opstelling Feyenoord: Bijlow (46' Wellenreuther); Pedersen (46' Kasanwirjo), Geertruida (46' Beelen), Hancko (46' Hendriks), Hartman (46' Lopez); Wieffer (46' Milambo), Zerrouki (46' Zechiël), Timber (46' Van den Belt); Stengs (30' Dilrosun, 84' Groen), Paixao (46' Minteh), Sauer (46' Jahanbakhsh)