Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord door winst op Lazio naar 8ste finale Europa League

Erop of eronder voor Feyenoord vanavond in de laatste wedstrijd in de poulefase van de Europa League. Er zijn verschillende scenario’s mogelijk over het wel of niet doorkomen van Feyenoord vanavond dus daar wagen we ons niet aan. We zien het wel rond de klok van kwart voor 9. Voor de wedstrijden van vanavond is de stand als volgt:

Screenshot_20221103-194401_Teletekst

In principe kunnen alle vier de ploegen dus nog door.

Opstellingen

Screenshot_20221103-185220_Forza   Screenshot_20221103-185227_Forza

Als de kruitdampen bijna uit het stadion zijn verdwenen wordt de wedstrijd in gang gezet door de Bosnische scheidrechter Irfan Peljto.

De eerste kans in de wedstrijd is voor de thuisploeg als Danilo een fout van Patric bijna afstraft maar zijn schot gaat naast. Een paar minuten later een dot van een kans voor Lazio Roma als Dávid Hancko helemaal mistast en Felipe Anderson er vandoor kan en schiet de bal via de vingertoppen van Justin Bijlow op de lat. In de 11e minuut weer een kans voor de Italianen als eerst Gernot Trauner in de fout gaat en Dávid Hancko het niet kan herstellen en Matteo Cancellieri de bal geeft op Felipe Anderson maar die niet kan profiteren. Daar komt Feyenoord goed weg. Inmiddels is FC Midtjylland op voorsprong gekomen tegen Sturm Graz en dus moet Feyenoord aan de bak.

In de 24ste minuut trekt Javairô Dilrosun van de rechterkant naar binnen en schiet maar de bal gaat over de kruising. Het  spel golf op en neer nu. Manuel Lazzari is het eindstation van een vlotte combinatie en Justin Bijlow moet dan redding brengen. Dat doet hij met zijn benen en even later een prima uithaal van Igor Paixão maar ook een prima redding van doelman Ivan Provedel. Het beste voetbal komt van Lazio in deze eerste helft maar tot scoren komen beide ploegen niet en zo gaan de met de 0-0 stand rusten. Als de ruststanden ook de eindstanden zou zijn eindigt Feyenoord als nummer 4 in de poule. Nog 45 minuten.

Quilindschy Hartman is na rust in de ploeg gekomen voor Marcos López en bij Lazio is Adam Marušić in de ploeg gekomen voor Mauel Lazzari, die geel kreeg in de eerste helft. De eerste grote kans is nu voor Lazio als weer Felipe Anderson via de linkerkant alleen op Justin Bijlow afgaat, als is Dávid Hancko ook in de buurt maar de aanvaller schiet op de benen van de Feyenoord goalie.

Na een fout in de opbouw bij de Italianen komt de bal via het midden bij Igor Paixão maar die schiet in het zijnet.

Beide ploegen gaan in de 63ste minuut weer wisselen en bij de thuisploeg komt Santiago Gimenez Danilo vervangen en bij Lazio komt Pedro voor Mattia Zaccagni. Direct daarna komt Feyenoord op 1-0 door Santiago Gimenez als hij na een pass vanaf de linkerkant geheel vrijstaat maar de bal niet goed aanneemt maar door goed doorzetten kan hij alsnog de 1-0 binnentikken. Na lang kijken van de VAR omdat de keeper de bal loslaat maar via een been van een eigen speler wordt de goal goedgekeurd. Met deze stand is Feyenoord groepswinnaar.

Lazio gaat dan weer wisselen en brengt Danilo Cataldi en Matias Vecino voor Marcos Antonio en Toma Bašić. FC Midtjylland komt dan op 2-0 tegen Sturm Graz. Even later schiet Orkun Kökçü snoeihard op de buitenkant van de paal. Lazio kijkt even van slag en Arne Slot gaat weer wisselen en brengt Patrick Wølemark voor Igor Paixão en in de 81ste minuut wisselt Lazio nog een keer en komt Luka Romero voor Matteo Cancellieri die net daarvoor geel had gekregen wegens protesteren nadat Orkun Kökçü een duidelijke overtreding op hem maakte maar de scheids dat niet zag.

In de 78ste minuut is het Pedro die probeert een strafschop te versieren die te vallen nadat Gernot Trauner zijn voet liet staan en hij daarover duikelt maar zijn lot is een gele kaart. Het is vechten voor Feyenoord om de overwinning over de streep te trekken en in de 88ste minuut een opstootje waarbij Santiago Gimenez en Quinten Timber met geel bestraft worden.

Er komen dan zes minuten extra tijd bij en in die extra tijd krijgt Luka Romero tot 2x toe een gele kaart en kan dus vertrekken. Lazio gooit alles weg want het blijft bij de 1-0 en De Kuiup ontploft want na een niet goede eerste helft herstelt Feyenoord het in de tweede helft en door de winst van FC Midtjylland op Sturm Graz (2-0) is Feyenoord groepswinnaar geworden en gaat naar de achtste finale.