Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord doet zichzelf te kort in Warschau

Shatkhtar - feyenooid

In het Stadion Wojska Polskiego, stadion van Legia Warschau, in Polen treed Feyenoord vanaf aan tegen het Oekraïense Shakhtar Donetsk. Door de oorlog in Oekraïne kan de wedstrijd daar niet gespeeld worden en daarom is er uitgeweken naar Polen. De “thuisploeg” is op dit moment de nummer 2 in de Oekraïense competitie en staat één achter koploper Dnipro Dnipropetrovsk en nog een wedstrijd te goed. De koploper in de eredivisie is bij de bookmakers de favoriet voor de wedstrijd en kunnen ze dat waarmaken?

Tijdens de warming-up moest trainer Arne Slot een tegenvaller verwerken want Santiago Giménez moest met een blessure afhaken. Danilo kwam voor hem in de plaats. Feyenoord begint goed aan de wedstrijd en neemt het initiatief en krijgt mogelijkheden via Orkun Kökçü en Sebastian Szymanski maar die worden nog niet benut. Er mochten geen supporters van Feyenoord de wedstrijd bezoek maar je hoort toch duidelijk Feyenoord liederen in het stadion galmen, hoe is dit mogelijk?

Feyenoord blijft de ploeg met de meeste drang naar voren in de eerste helft maar tot echt grote kansen komt de ploeg niet. Shakhtar Donetsk komt er af en toe eens uit maar dat zijn speldenprikjes die niets voorstellen. Het is wachten op doelpunten voor Feyenoord.

In de 50ste minuut de eerste echt goede aanval van Feyenoord maar is keeper Anatolin Trubin met een geweldige redding een sta in de weg voor de 0-1 als Oussama Idrissi op links richting de 16 meter gaat en de bal dan meegeeft aan Quilindschy Hartman en net voor de achterlijn geeft hij voor op Danilo en die kan intikken en daar is dus de geweldige safe van de keeper. Feyenoord blijft ook in de tweede helft de betere ploeg en Shakhtar Donetsk komt niet of nauwelijks over de middenlijn.

In de 64ste minuut is het wederom Anatolin Trubin die zijn ploeg nog op de been houd als Quilindschy Hartman de bal voor geeft op het hoofd van Danilo en die verlengt de bal richting de hoek maar de goalie red op wonderbaarlijke wijze.

De Oekraïners kruipen dan langzaam aan wat meer uit hun schulp en krijgen in de 79ste minuut een hoekschop te nemen die wel heel gemakkelijk werd weggegeven door Gernot Trauner en dan is het bij de eerste paal Yaroslav Rakitskiy die de bal over Timon Wellenreuther heen krijgt en dan staat het tegen alle verhoudingen in 1-0. Hoe Rakitskiy de bal binnenwerkt is een raadsel maar het lijkt met zijn rug te zijn maar dat het een lucky is dat staat als een paal boven water.

Alireza Jahanbakhsh krijgt dan in de 86ste minuut de ideale gelegenheid om de stand in evenwicht te brengen maar zijn kopbal gaat geheel vrijstaand naast en even later is het Lutsharel Geertruida die een kans krijgt maar zijn schot gaat in het zijnet. Direct daarna doet Feyenoord wat het altijd doet de laatste tijd, scoren in de laatste minuten en ook vandaag dus weer. Igor Paixão geeft de bal vanaf rechts de bal voor en dan is het de man die nog maar twee minuten in het veld staat Ezequiel Bullaude die de bal tegendraads bij de tweede paal binnen kopt, 1-1. Lutsharel Geertruida schiet de bal dan in de extra tijd ook nog binnen maar hij staat duidelijk buitenspel dus deze goal wordt afgekeurd. Daar blijft het dan bij en doet Feyenoord zichzelf te kort door hier niet te winnen. Toch hoeft de ploeg niet bang te wezen voor deze ploeg en kan het in Rotterdam in een kolkende Kuip afgemaakt worden en de kwartfinales te halen.

Opstelling Shakhtar Donetsk: Anatolin Trubin, Lucas Taylor, Mykola Matviyenko, Yaroslav Rakitskiy, Dmytro Topalov, Taras Stepanenko, Oleksander Zubkov (Maryan Shved), Artem Bondarenko (Egor Nazaryna), Heorhii Sudakov (Ivan Petriak), Dmytro Kryskiv (Neven Durasek), Lassina Traoré (Kevin Kelsy)

Opstelling Feyenoord: Timon Wellenreuther, Marcus Pedersen (Gernot Trauner), Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko, Quilindschy Hartman, Mats Wieffer, Orkun Kökçü, Sebastian Szymanski (Javairô Dilrosun, Alireza Jahanbakhsh (Ezequiel Bullaude), Danilo, Oussama Idrissi (Igor Paixão))