Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord blijft op 1-1 steken tegen Fortuna Sittard

SLOT ‘BEHOORLIJK GEFRUSTREERD’ NA GELIJKSPEL: ‘ZELF LATEN LIGGEN’

Arne Slot wilde niet wijzen naar het aantal kansen na rust, de minuten blessuretijd of de wijze waarop Fortuna Sittard tijd probeerde te rekken. ‘We hebben het zelf laten liggen in de eerste 45 minuten’, stelde de hoofdtrainer van Feyenoord vast na het 1-1 gelijkspel.

De eerste helft vond Slot dan ook ‘heel matig’. ‘We hebben amper iets tot niets gecreëerd. Er zat weinig tempo in ons spel, terwijl de tegenstander heel compact rondom het eigen strafschopgebied stond en er voetballend goed onderuit kwam. En zoals al veel vaker het geval is geweest, scoorde onze tegenstander uit een van de spaarzame kansen.’

Boosheid
Onder meer vanwege de goede prestatie tegen AZ vorige week wilde Slot dezelfde elf laten starten. Achteraf stelde de hoofdcoach vast dat het pas toen hij na rust drie wissels inbracht begon te lopen. Slot: ‘Dat was het resultaat van een mix van boosheid en de invallers met nieuwe energie. Dat het agressief druk zetten daardoor wel lukte, maakte een enorm verschil.’

Toch bleef het bij een gelijkspel en dat stemde Slot treurig. ‘Ik zit hier behoorlijk gefrustreerd’, bekende hij op de persconferentie. ‘Dit is de realiteit van wie we nu zijn. We moeten keihard werken om tot een resultaat te komen. Het is voor ons nog niet weggelegd om dit soort wedstrijden, met vooral na rust heel veel kansen, met grote cijfers te winnen.

19:50

Helaas geen drie punten, maar er was weer volop steun voor Feyenoord 1. Bedankt, kameraden!

19:01

ORKUN: ‘DIT MAG NIET GEBEUREN ALS WE BOVENIN WILLEN MEEDOEN’

Orkun Kökcü stak na afloop van Feyenoord – Fortuna Sittard zijn frustratie niet onder banken of stoelen. De Turks international was niet tevreden over de manier waarop zijn team aan de wedstrijd begon, wat volgens hem de kans op winst lastiger maakte.

‘Ik schaam me een beetje over de manier waarop we de eerste helft zijn ingegaan,’ aldus Kökcü voor de camera van ESPN. ‘Het spel was statisch en er was weinig beweging binnen het team. Dit mag niet gebeuren als we bovenin willen meedoen.’

Hoofdtrainer Arne Slot maakte volgens de middenvelder goed gebruik van de rust om orde op zaken te stellen. ‘Hij maakte zijn frustratie kenbaar,’ biechtte Kökcü op. De preek heeft blijkbaar geholpen, want Feyenoord kwam met een totaal andere instelling weer het veld op. ‘Als je ziet dat het de tweede helft wel kan, dan is het een schande dat je de eerste helft zo speelt. We zijn gewaarschuwd door de trainer dat dit kan gebeuren tegen deze tegenstander, maar dat is blijkbaar niet volledig doorgedrongen.

18:26

FEYENOORD EN FORTUNA SITTARD DELEN DE PUNTEN...

Feyenoord moet het doen met een gelijkspel... De tweede helft was voor de thuisploeg, maar het was uiteindelijk niet voldoende voor een overwinning.

90' + 6

Einde wedstrijd

90' + 5GELE KAART FORTUNA SITTARD

Burak Yilmaz

90' + 1

Cole Bassett vervangt Oguzhan Özyakup

90' + 1

Paul Gladon vervangt Mats Seuntjens

90' + 1

Minimaal vijf minuten extra tijd in De Kuip.

89

Weer een kopkans voor Paixão, en deze gaat wel tussen de palen. Het is alleen wederom doelman Pandur die in de weg ligt.

79

Igor Paixão staat nog maar net binnen de lijnen of hij krijgt direct een megakans om te scoren. De Braziliaan komt invliegen, nadat Wålemark goed de bal hoog inspeelt. Hij kopt, maar de bal gaat langs de verkeerde kant van de paal.

75

NOG EEN KWARTIER TE GAAN IN DE KUIP

De tijd begint nu langzaam te dringen. Feyenoord heeft nog een goal nodig voor de voorsprong.

75

Paixão vervangt Quinten Timber

70

Doelman Ivor Pandur ziet Feyenoord nu al vanaf de eerste seconde vana de tweede helft zijn strafschopgebied opzoeken. Schoten vanuit het strafschopgebied, maar ook verder van zijn doel leveren gevaar op.

Feyenoord heeft nu nog een beetje geluk nodig in de afronding.

68

Arianit Ferati vervangt Iñigo Córdoba Querejeta

63

WÅLEMARK BIJNA...

Patrik Wålemark heeft het op zijn heupen. De Zweed heeft al een aantal keren kunnen schieten en dat doet hij nu weer. De bal vliegt richting de verre hoek, maar de doelman van Fortuna Sittard kan de bal net aanraken, waardoor het geen treffer oplevert.

61

Rémy Vita vervangt Umaro Embalo

54

Feyenoord begint sterk aan de tweede helft en dat doet het met drie nieuwe spelers. Danilo, Lopez en Wålemark vervangen Gimenez, Pedersen en Rasmussen.

48

HEERLIJKE START VAN DE TWEEDE HELFT ????

Nu is het Feyenoord dat scherp begint en scoort! Javairo Dilrosun schiet hard raak en laat iedereen in De Kuip tekeer gaan!

RUST IN ROTTERDAM: 0-1

Feyenoord zal moeten doorpakken na rust. We gaan richting de kleedkamers om over een kwartier weer vol te knallen.

45' + 3

Einde eerste helft

45

Minimaal twee minuten extra tijd in de eerste helft.

45

Kansje Gimenez uit een hoekschop. De Mexicaan positioneert goed en kan koppen, maar hij ziet de bal langs de verkeerde kant van de paal vliegen.

39

Feyenoord dringt aan! Kökcü lanceert Hancko die kan uithalen. De hoek is helaas krap en Pandur kan redden.

37

Een serieuze kans voor Feyenoord.

Dilrosun geeft met links voor en de bal wordt nog aangeraakt. Het zorgt ervoor dat de bal richting de kruising gaat, maar Pandur kan de bal nog net over de achterlijn tikken.

36

Feyenoor komt hier goed weg. Fortuna Sittard komt in het strafschopgebied van Feyenoord en Yilmaz kan schieten. Hij glijdt weg, waardoor de bal ruim over vliegt.

26

Feyenoord dringt iets meer aan, maar de grote kansen blijven voorlopig uit in De Kuip.

20

De bezoekers doen er alles aan om de voorsprong vast te houden. Het leverde doelman Ivor Pandur ook een berisping op, nadat hij ruim te tijd nam voor een doeltrap.

15

WERK AAN DE WINKEL.

11

AI... DAT IS GEEN GOEDE START ????

Feyenoord moet al vroeg in de wedstrijd op zoek naar de gelijkmaker. Córdoba haalt uit en het levert de voorsprong voor de bezoekers op. 0-1 voor Fortuna Sittard.