Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord blijft in De Kuip ook steken op 22 tegen FC Midtjylland.

feymidt

Na de 2-2 van de vorige week in Herning in Denemarken tegen het toch sterke FC Midtjylland mocht Feyenoord proberen vanavond in de eigen Kuip wel te winnen van de Denen. Met welke elf zou de nog zoekende Arne Slot vanavond de ploeg de wei in sturen? Op de tribune in ieder geval steun van Jens Toornstra.

Opstelling Feyenoord                                             Opstelling FC Midtjylland
Screenshot_20221013-195347_Twitter   Screenshot_20221013-195613_Twitter

De scheidsrechter vanavond komt uit Slovenië en luistert naar de naam Rade Obrenovič.

De thuisploeg begint goed aan de wedstrijd en krijgt al vroeg in de wedstrijd een goede kans als Sebastian Szymański met een lage pass Santiago Gimenez vind maar de Mexicaan schiet naast. Direct daarna zijn de Denen voor het eerst gevaarlijk maar Justin Bijlow red de één op één situatie. Emiliano Martinez krijgt in de 12e minuut een gele kaart na een opstootje. De Denen trekken het spel dan naar zich toe en komen in de 16e minuut op voorsprong als Emiliano Martinez van grote afstand uit haalt en de bal vliegt binnen, 0-1.

Een tweetal minuten later lijkt het gelijk te worden als Gernot Trauner uit een hoekschop raakt lijkt te koppen maar de paal redt de Denen. De thuisploeg neemt wel weer het heft in handen en gaat nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker die dan in de 34ste minuut ook valt nadat Santiago Gimenez de bal in de 16 meter breed legt op Sebastian Szymański en die trekt de bal weer voor op de geheel vrijstaande Quinten Timber en die tikt de bal via de keeper binnen, 1-1. Een verdiende gelijkmaker.

Drie minuten voor rust moeten de Denen al wisselen en wordt Juninho met een blessure naar de kant gehaald en komt Henrik Dalsgaard voor hem in de ploeg. Vlak daarna moet Justin Bijlow weer redding brengen op een prachtig schot van Evander. Er komt dan een minuut extra tijd bij en daarin gebeurt niets meer. Rust derhalve 1-1.

Screenshot_20221013-195445_Twitter

Feyenoord begint prima aan de tweede helft en zet FC Midtjylland direct onder druk en komen een minuut of zes na rust ook op voorsprong. Een corner wordt door Lutsharel Geertruida met de hak bij de eerste paal doorgetikt en bij de tweede paal is het dan Dávid Hancko die binnen kan tikken, 2-1.

Een minuut of acht kan Feyenoord van de voorsprong genieten want na een vrije trap kopt Erik Sviatchenko de gelijkmaker tegen de touwen, 2-2. Daarna zien we veel overtredingen en onrustig spel en wat opstootjes en een pedant leidende scheidsrechter. Het wordt er niet leuker op.

Geel voor Kristoffer Olsson en Lutsharel Geertruida na een opstootje. Een overtreding op de Feyenoorder zorgde voor ruzie op het veld als Geertruida reageert op de overtreding. Direct daarna de volgende wissel van de gasten als Pione Sisto het veld verlaat en vervangen wordt door Sory Kaba. Orkun Kökçü krijgt dan een gele kaart na protesteren en direct daarna gaat ook Arne Slot wisselen en gaan de aangeslagen Quinten Timber en Alireza Jahanbakhsh eruit en komen Patrick Wålemark en Javairô Dilrosun. Drie minuten later krijgt Patrick Wålemark dan al een gele kaart. Danilo komt dan nog voor de weer niet scorende Santiago Gimenez.

De thuisploeg naar dan nog op zoek naar de derde goal terwijl de bezoekers tevreden lijken met een puntje en bijna is het dan de voorsprong als Patrick Wålemark de paal raakt. De druk wordt groter en groter van Feyenoord en is eigenlijk wachten op de derde Rotterdamse goals. Schoten van Danilo en Orkun Kökçü treffen geen doel en dan gaan de Denen in de 87ste minuut een drievoudige wissel toepassen. Eruit gaan Emiliano Martinez, Anders Dreyer en Evander en komen Charlse, Edward Chilufya en Oliver Sørensen binnen de lijnen. De Denen doen echt aan slow-motion voetbal en keeper Jonas Lössel krijgt dan nog geel voor tijdrekken. Er komen dan maar drie minuten extra tijd bij en dat is heel weinig. In die extra tijd gebeurt niets en zo blijft het bij 2-2 en is het verder billen knijpen voor Feyenoord qua doorgaan of niet. Lazio Roma komt straks nog in actie tegen Sturm Graz en kunnen op kop komen en Feyenoord treft Sturm Graz in Oostenrijk en dan zal er gewonnen moeten worden om door te gaan en dan zal Lazio moeten winnen van FC Midtjylland. Spannende ontknoping dus.