Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord bindt talent uit eigen kweek aan zich.

Feyenoord heeft weer aan talent aan zich gebonden want de 18 jarige eigen kweek speler Mimeirhel Benita zijn contract is opengebroken en met 2 jaar verlengt. Hij ligt nu tot medio 2025 vast in De Kuip.

Benita is een rechtsback die hoog staat aangeschreven in de opleiding van Feyenoord. Dit seizoen speelt hij in het O21-elftal, maar hij mocht in de Conference League ook al drie keer zijn opwachting maken voor de hoofdmacht van trainer Arne Slot.

Technisch directeur Frank Arnesen is dan ook opgetogen dat Feyenoord erin is geslaagd om Benita langer vast te leggen. "De afgelopen twee jaar heeft Mimeirhel een behoorlijke transformatie ondergaan", zegt de Deen op de clubsite. "Waar hij voorheen een talentvolle, rappe rechtsbuiten was, heeft hij zich ontwikkeld tot een voetballer die ook prima uit de verf komt als rechter vleugelverdediger. Een speler met niet alleen aanvallende, maar ook veel verdedigende kwaliteiten. We zijn ervan overtuigd dat die drive om een completere voetballer te worden Mimeirhel nog ver gaat brengen."

De zevenvoudig jeugdinternational is blij met de stappen die hij heeft gezet. "Ik train dit seizoen geregeld mee met het eerste elftal waar ik ontzettend veel leer. Niet in de laatste plaats omdat ik me daar richt op de rechtsbackpositie, een plek in het veld waar ik me inmiddels ook thuis voel. Deze contractverlenging zie ik als een blijk van vertrouwen van Feyenoord. Aan mij om dat vertrouwen terug te betalen en hard te blijven werken, zowel bij Feyenoord O21 als bij het eerste elftal."