Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord alweer gestraft door UEFA.

De wedstrijd in de halve finale van de Conference Leaugue tegen Olympique Marseille zal Feyenoord nog lang heugen want de UEFA heeft beide clubs flink gestraft na wanordelijkheden in de stadions.

In de eerstvolgende wedstrijd in de Conference League zal Feyenoord de gehele noordtribune dicht moeten laten en mag er geen publiek op de tribune komen. Ook kreeg Feyenoord weer een boete van veertigduizend euro. De zoveelste boete die Feyenoord krijgt en sinds de wedstrijd tegen FC Drita heeft de club al een half miljoen aan boetes betaald en het is niet de eerste keer dat Feyenoord een boete krijgt voor het afsteken van vuurwerk door het publiek.  

De eerstvolgende Europese wedstrijd van Feyenoord zal in de poulefase van de Europa League zijn. Doordat Conference League-winnaar AS Roma zich via de eigen competitie al voor de Europa Leaguq geplaatst had én doordat KNVB Beker-winnaar PSV de voorrondes van de Champions League gehaald heeft, mag de nummer drie van de Eredivisie de voorrondes overslaan.

Olympique Marseille is overigens ook bestraft, wegens wanordelijkheden tijdens de return. Die werd al voor één lege tribune gespeeld, maar de fans van L'OM staken alsnog een forse hoeveelheid vuurwerk af. De club moet ook veertigduizend euro betalen en krijgt een voorwaardelijke straf van een wedstrijd achter gesloten deuren, met een proeftijd van twee jaar. De meegereisde Feyenoord-aanhang in Marseille liet zich ook niet onbetuigd: vanwege het gooien van projectielen is er ook een boete van dertigduizend euro opgelegd en mag Feyenoord gedurende één wedstrijd geen uitsupporters meenemen.