Fan van Feyenoord
Nieuws

Europees avontuur voorbij voor Feyenoord.

Het Europees avontuur is voorbij voor Feyenoord. Met opgeheven hoofd kan met de Europa League verlaten. In Rome was gisteravond AS Roma met 4-1 te sterk voor de mannen van Arne Slot. Lang kon de ploeg het volhouden en de Romeinen konden pas in de verlenging afstand nemen.

Voor een vol stadion nam de thuisploeg direct het initiatief en ging volle bak in de aanval en in de derde minuut moest Justin Bijlow al ingrijpen op een schot van Lorenzo Pellegrini en een volley van Bryan Cristante scheerde rakelings over de lat. Na de eerste stormloop kwam Feyenoord iets beter in de wedstrijd en kreeg via Sebastian Szymanski een levensgrote kans en keeper Rui Patricio weet nu nog niet hoe hij die kans pareerde.

De gemoederen liepen daarna best wel hoog op soms en aanvoerders Orkan Kökçü en Lorenzo Pellegrini kregen het met elkaar aan de stok maar vooral de assistent van Jose Mourinho Salvatore Foti was de weg helemaal kwijt als hij Santiago Gimenéz bij de strot greep en kreeg daarvoor de rode kaart. Feyenoord kwam het eerst bij zinnen en kreeg via Sebastian Szymanski en Orkan Kökçü nog mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft.

Na de rust gingen de Romeinen direct weer op zoek naar een voor hen nodige doelpunt en Lorenzo Pellegrini was er dichtbij maar zijn schot belande op de paal. Na een uur ging het dan mis als Leonardo Spinazzola binnen schoot nadat de Rotterdamse defensie de bal niet weg kreeg, 1-0.

Na deze goal gingen de Romeinen volle bak door en Feyenoord had het moeilijk en moest alle zeilen bijzetten om niet meer onheil te krijgen. Het leek zelfs 2-0 te worden als Bryan Cristante scoort als Tammy Abraham de bakl terug kopt maar in dat duel gaf hij Gernot Trauner een duwtje in de rug en daarom werd de goal afgekeurd. Een paar minuten later werd het muisstil in het Stadio Olympico als Igor Paixão 10 minuten voor tijd de 1-1 binnenkopt.

De thuisploeg ging daarna weer vol op de aanval en het was tegenhouden voor Feyenoord. In de 89ste minuut kreeg Feyenoord dan de deksel op de neus als invaller Paulo Dybala zijn grote klasse ten toon spreid en de bal op schitterende wijze aanneemt en wegdraait bij Gernot Trauner die veel te traag reageert en Dyballa schiet dan de 2-1 binnen. Dat werd de eindstand en dat betekende verlening. De eerste kans in de verlenging is voor Santiago Gimenéz maar hij schoot te onbesuisd over.  

 Het bleek al snel een dure misser. Roger Ibañez raakte nog de paal, maar niet veel later brak Abraham door. Hij legde klaar voor Stephan el Sharaawy, die er 3-1 van maakte. Een wederopstanding bleef daarna uit. Lorenzo Pellegrini gooide het duel in het slot, terwijl Santiago Gimenéz zijn frustraties uitte en een hele domme en vieze overtreding maakte en nog rood kreeg. De droom van Feyenoord spat uiteen, maar de ploeg van Slot verlaat Europa met opgeheven hoofd. De Rotterdammers kunnen zich nu richten op het binnenhalen van de landstitel.