Fan van Feyenoord
Nieuws

Dure nederlaag Feyenoord in Alkmaar

De topwedstrijd van deze competitieronde wordt gespeeld in Alkmaar vanmiddag. De lunchwedstrijd tussen AZ en Feyenoord is de kraker. Het bijzondere aan deze wedstrijd is natuurlijk oud AZ en huidig Feyenoord trainer Arne Slot. Hoe gaat het Alkmaars publiek reageren op zijn komst naar Alkmaar?

Screenshot_20220227-143403_Forza    Screenshot_20220227-143420_Forza

Screenshot_20220227-143410_Forza    Screenshot_20220227-143429_Forza

Dennis Higler is de scheidsrechter vanmiddag. AZ Begint sterk aan de wedstrijd en krijgt in de 4e minuut een mogelijkheid na een vrije trap van Jepser Karlsson en kan Dani de Wit schieten van een meter of 3 maar dan is het net een Rotterdams been dat er tussen komt.

In de 9e minuut kan Feyenoord naar voren mede door een vroege overtreding op Luis Sinisterra en een vrije trap waarbij de kopsterke spelers werden gezocht. Nadat dat geen succes opleverde zocht ook AZ het doel. Marcos Senesi voorkwam doelgevaar met een interceptie.

Beide ploegen zetten heel hoog druk op elkaar maar blijven beide in balbezit erg rustig aan de bal.

In de 17e minuut een aanval van de thuisploeg en is het Vangelis Pavlidis de bal geeft op Dani de Wit en die wordt onreglementair naar de grond gebracht door Jorrit Hendrix en de scheids legt de bal op de stip. De VAR kijkt er nog naar en geeft ook advies een strafschop en zo mag Jesper Karlsson AZ naar een 1-0 voorsprong schieten.

20220227_144719

Feest bij Kees Kist, Kristen Nygaard, Hugo Hovenkamp, Willem van Hanegem

Ondanks de achterstand laten de Feyenoord fans zich luidkeels horen en ze overtreffen duidelijk het AZ publiek wat zingen betreft. In de 26ste minuut een opstootje als Bruno Martins Indi een overtreding maakt op Orkan Kükcü maakt en de Feyenoorder daarop heftig reageert zijn er vele spelers die zich ermee bemoeien en dan krijgen zowel Bruno Martins Indi als Orkan Kükcü een gele prent krijgen.

In de 28ste minuut is het AZ dat ten aanval gaat en Owen Wijdal de bal voorgeeft en dan kan Yuki Sugawara de bal inkoppen maar krijgt een duwtje in de rug van Tyrell Malacia en dan besluit Dennis Higler opnieuw een strafschop voor AZ. Ook hier kijkt de VAR weer en is het met Higler eens en blijft de strafschop staan en weer is het Jepser Karlsson die achter de bal plaatsneemt. Zojuist nam hij de rechterhoek en nu schiet hij de bal hard en onhoudbaar voor Justin Bijlow binnen in de linkerhoek en staat het 2-0. Tyrell Malacia krijgt dan een gele kaart voor de overtreding en op de bank bij Feyenoord krijgt Marino Pusic ook een gele kaart wegens protesteren.

In de 35ste minuut krijgt AZ een vrije trap na een overtreding van Luis Sinisterra en die wordt genoen door Jesper Karlsson en kan Vangelis Pavlidis koppen en zijn kopbal beland op de paal en dan is het Dani de Wit die de 3-0 binnen schiet. Uiteraard kijkt de VAR naar deze goal en dan keurt Dennis Higler de goal af want Dani de Wit zou buitenspel hebben gestaan op het moment dat Pavlidis kopte. De fans van AZ hebben te vroeg gejuicht.

Feyenoord blinkt wel uit in overtredingen maken want het zijn Jens Toornstra en Tyrell Malacia met de schrik vrij na een enkele overtredingen, Dani de Wit krijgt dan in de 37ste minuut wel een gele kaart, een optelling van overtredingen.

Feyenoord probeert dan wel aan te zetten om nog voor de rust de aansluitingstreffer te forceren.

In de 41ste minuut is het bijna AZ dat wel op 3-0 komt als Aslak Witry op rechts op komt en de bal voorgeeft op Jesper Karlsson maar zijn inzet wordt keurig gepakt door Justin Bijlow. Hier houd de doelman zijn ploeg op de baan.

Er komen dan 4 minuten extra tijd bij in de eerste helft maar echte kansen zien we niet meer en zo gaan beide ploegen met de 2-0 stand naar de kleedkamer.

Marcus Pedersen komt dan in de tweede helft voor Tyrell Malacia.

In de 52ste minuut krijgt Feyenoord een corner die Jens Toornstra neemt en de bal valt helemaal voorbij de tweede paal waar Marcos Senesi de bal terugbrengt het 5 meter gebied in waar Peter Vindahl de bal klem wil pakken maar tegen Luis Sinisterra aanbotst en dan de bal loslaat en dan komt de bal voor de voeten van Lutsharel Geertruida en die prikt de 2-1 binnen. Ook hier kijkt de VAR na en het doelpunt blijft staan.

Direct daarna moet Gernot Trauner ingrijpen als Vangelis Pavlidis de kans krijgt om te scoren maar de Oostenrijker grijpt goed in.

Feyenoord wordt beter en beter en krijgt wat meer grip op de wedstrijd. Guus Til krijgt nu een kopkans, na een lange aanval. De voorzet komt vanaf rechts en de clubtopscorer wordt goed gevonden. De bal verdwijnt in de handen van Vindahl.

Uit de vrije trap in de 67ste minuut valt bijna de gelijkmaker. Gernot Traunewordt gevonden en zijn kopstoot is hard en zuiver. De bal gaat wel door het midden en landt op de handen van Vindahl.

Dan gaan bij AZ Fredrik Mitsjø en Aslak Witry naar de kant en komen Tijjani Reijnders Zakaria Aboukhlal erin. Zes minuten later wisselt ook Feyenoord en komt Alireza Jahanbakshsh voor Jorrit Hendrix.

Bijna is het dezelfde Alireza Jahanbakshsh die zijn invalbeurt kan bekronen met een assist als hij vanaf de achterlijn de bal voorgeeft maar niet door een medespeler kan worden binnengelopen. Een paar minuten later krijgt Jordy Clasie een gele prent en direct daarna komt bij de thuisploeg Kamal Spwah voor Vangelis Pavlidis.

In de 79ste minuut een corner van Feyenoord en dat doen ze via een cornervariant en dat levert weer een goede kans op voor Feyenoord. Bryan Linssen wordt laag gezocht bij de eerste paal en hij legt terug op Orkun Kökcü. Met links schiet hij de bal net naast.

In de 82ste minuut komt Patrick Wålemark voor Bryan Linssen en vijf minuten daarna brengt AZ nog Sam Beukema voor Jordy Clasie en bij Feyenoord komt dan nog Cole Bassett voor Marcos Senesi. Aanvallende wissel van Arne Slot om toch een punt mee te nemen dus alles of niets. Het wordt bijna niets in de 89ste minuut als Lutsharel Geertruida op een rare manier de bal verspeeld aan Jesper Karlsson en dan gaat Dani de Wit er met de bal vandoor en gaat recht op Justin Bijlow af en kan dan schieten maar legt de bal nog breed waar Kamal Sowah mee gelopen is maar op het allerlaatste moment kan Marcus Pedersen zijn voet tegen de bal krijgen en red daarmee de vroegtijdige beslissing.

Er komen dan 5 minuten extra tijd bij. AZ trekt dan massaal terug op de winst binnen te slepen en Feyenoord zet nog maar eens aan en in de 96ste minuut is het Owen Wijndal die Patrick Wålemark neerlegt en een gele kaart ontvangt en Feyenoord nog een vrije trap. Dit zal het laatste moment zijn van de wedstrijd en ook Justin Bijlow gaat mee naar voren maar het baat niet en zo blijft het 2-1 en laat Feyenoord dure punten liggen in Alkmaar en is AZ nu Feyenoord tot op 3 punten genaderd.