Fan van Feyenoord
Nieuws

Drie Feyenoorders debuteren in voorselectie Oranje

Lutsharel Geertruida, Mats Wieffer en Quilindschy Hartman zijn op fraaie wijze beloond voor hun ontwikkeling en prestaties dit seizoen. Het drietal maakt voor het eerst in hun carrière deel uit van de voorselectie van het Nederlands elftal.

De voorlopige selectie van Oranje werd vrijdagmiddag bekendgemaakt door Ronald Koeman. De oud-speler en -trainer van Feyenoord is onlangs begonnen aan zijn tweede termijn als bondscoach en werkt toe naar de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar van eind maart. De interland tegen Gibraltar wordt gespeeld in De Kuip.

Geertruida, Wieffer en Hartman maken alle drie op hun eigen manier een ijzersterk seizoen door. De laatste twee debuteerden dit seizoen voor Feyenoord en dwongen een vaste basisplaats af. Geertruida groeide uit tot een van de steunpilaren in het elftal van Arne Slot en droeg twee weken geleden in de topper tegen AZ zelfs de aanvoerdersband.

De drie Feyenoorders weten op vrijdag 17 maart of ze daadwerkelijk deze maand hun debuut kunnen maken voor het nationale elftal. Die dag maakt Koeman zijn definitieve selectie bekend.