Fan van Feyenoord
Nieuws

Deal Tyrell Malacia met Olympique Lyon is rond en de club wil Calvin Stengs halen.

Volgens transferspecialist Fabrizio Romano is de transfer van Tyrell Malacia naar Olympiqie Lyon helemaal rond en vertrekt de linksbach voor 15 miljon euro inclusief bonussen naar Frankrijk. Voor het weekend werd al duidleijk dat de deal rond zou komen en nu zijn de laatste plooien glad gestreken en gaat Malacia voor vijf seizoenen tekenen. 

De kans is groot dat Malacia in Lyon direct een vaste waarde wordt als linksback. Trainer Peter Bosz had vorig seizoen de beschikking over Emerson Palmieri, maar de Braziliaanse Italiaan keert terug naar Chelsea.

Malacia loopt al sinds 2008 rond bij Feyenoord en maakte tijdens het seizoen 2017/2018 zijn officiële debuut, in het Champions League-treffen met Napoli. Sindsdien kwam hij tot 136 officiële optredens, met de verloren Conference League-finale tegen AS Roma als sluitstuk.

Het AD meldt zaterdagavond dat Feyenoord er alles aan wil doen om Calvin Stengs naar De Kuip te halen. Stengs zou gehuurd moeten worden van OGC Nice. Ook VI en 1908 hebben dit inmiddeols bekend gemaakt. Stengs komt ui de koker van Arne Slot met wie Stengs goed samenwerkte bij AZ. Stengs ligt nog vier jaar vast bij Nice, dat afgelopen zomer dus de portemonnee trok. Zijn debuutseizoen aan de Côte d'Azur is echter geen groot succes geworden. Stengs scoorde één keer en verzorgde één assist in 24 Ligue-wedstrijden: in elf daarvan startte hij in de basis.