Fan van Feyenoord
Nieuws

Benfica zou hun oog hebben laten vallen op Santiago Gimenéz

Het Benfica van oud PSV trainer Roger Schmidt heeft hun oog laten vallen op Feyenoord spits Santiago Gimenéz meldt de krant Record. Zo zijn het verblijf van de Mexicaanse spits in Rotterdam maar beperkt kunnen blijven tot één seizoen.

Op dit moment is Gonçalo Ramos de spits van Benfica maar die zou bij een verkoop tientallen miljoen euro’s op kunnen leveren en mocht Ramos verkocht worden dan wil men Santiago Gimenéz halen. Gimenez is naar verluidt nadrukkelijk in beeld als opvolger van de 21-jarige Portugees. Vooralsnog staat de Feyenoord-spits alleen op de lijst met potentiële kandidaten en is er nog geen lijntje uitgezet naar Rotterdam-Zuid.

Santiago Gimenéz is op dit moment hot op de voorpagina van de Portugese krant. De 21-jarige spits kwam afgelopen zomer voor vier miljoen euro over van Cruz Azul en was in eerste instantie stand-in van Danilo bij Feyenoord. Sinds het nieuwe kalenderjaar is hij de eerste keus in de punt van de aanval en beschaamt hij het vertrouwen van Arne Slot niet. In zijn laatste elf optredens scoorde hij acht keer.

Bij Feyenoord ligt Gimenez nog vast tot de zomer van 2026. Als Benfica wil doorpakken, zal de club met een flinke zak geld over de brug moeten komen.