Fan van Feyenoord
Nieuws

Arne Slot signaleert: Feyenoord heeft een heel groot risico genomen denk ik.

In een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad zegt trainer Arne Slot dat Feyenoord een 'heel groot risico' heeft genomen aan het begin van het seizoen. De nieuwe trainer moest aanvankelijk werken met een uitgeklede selectie, wat bijna leid de tot Europese uitschakeling tegen het nietige FC Drita.

Er is best wel wat onrust geweest rond de club weet Arne Slot."Maar als ík slecht had gepresteerd, was ik er wellicht mee weggekomen. Want dan was de conclusie waarschijnlijk geweest: wat kun je verwachten? Dan schreven jullie iets in de trant van: er speelde van alles rond de directeur en het stadion, dat werkt door in zo'n club, ze konden niemand kopen, ze hebben minder salaris uitgegeven dan voorheen. Alle excuses om minder te presteren lagen er eigenlijk."

Slot had voor zijn gevoel regelmatig mogen verliezen in De Kuip. "Ik denk dat iedereen het had geaccepteerd als we nu zesde hadden gestaan. Als je veel wint, is dat mooi, maar het heeft ook één nadeel. Dan vinden de mensen vaak dat je goede spelers hebt en is er meer druk. De standaard gaat omhoog. Dat we winnen, is nu ook normaal."
Voor Feyenoord was het na afgelopen seizoen níet meer normaal om te winnen. Slot kreeg na enkele wedstrijden het lek boven, maar de benauwde zege op FC Drita in de tweede kwalificatieronde van de Conference League staat nog op ieders netvlies. De Feyenoord-selectie was op dat moment verre van rond.

"Ik vind dat Feyenoord een sportief risico heeft genomen", zegt Slot. "Dat kon niet anders, want er was geen geld. Maar als je een nieuwe trainer aanstelt, die niet de naam heeft zoals die van een aantal van zijn voorgangers, en je laat hem aan het begin van het seizoen werken met de selectie waar hij mee moest werken, dus heel veel spelers weg en niemand terug, dan is dat een heel groot risico."

"Wat nou als we tegen FC Drita wel gewoon met 1-3 hadden verloren, waren uitgeschakeld, en het was tijdens de start van de eredivisie in Tilburg tegen Willem II misgegaan bij ons? Ik weet: het kon niet anders. Maar het was een risico. Tegen FC Drita had ik alleen Til en Pedersen er al bij en er waren meer dan tien spelers vertrokken. We hadden niet eens een rechter centrale verdediger in de selectie."