Fan van Feyenoord
Nieuws

Arne Slot over AS Roma en José Mourinho

Feyenoord trainer Arne Slot heeft in aanloop naar de Europa League wedstrijd tegen AS Roma wel even terug gekeken naar de finale wedstrijd van het vorig eizoen die men speelde tegen de Romeinen in de Conference League. Tijdens het terugkijken kwam hij tot de conclusie dat het allemaal niet zo slecht was wat Feyenoord deed in die wedstrijd.

Slot vertelde o.a. "Het heeft zeker andere inzichten gegeven, mijn beeld was dat er in de tweede helft weinig gevoetbald en veel gerekt werd, maar dat viel heel erg mee. Het bleef hooguit beperkt tot de laatste tien minuten”. Hij vervolgt met "In mijn hoofd was het veel minder goed van onze kant dan daadwerkelijk het geval was. Ik heb heel veel goede aanvallen gezien, we waren heel goed in staat om tot kansen te komen. Het was ongelukkig dat de enige mogelijkheid van Roma leidde tot een goal. Ik ga hiervan heel veel dingen gebruiken in m'n voorbespreking." Dat vele mensen zeiden dat Feyenoord niet zichzelf was in de finale maar dat spreekt de trainer tegen en zegt "Daar heb ik na het terugzien van de wedstrijd wel een andere kijk op." Hij verwacht donderdagavond een gecontroleerd Roma. "Je moet bijna een speld in een hooiberg zoeken om kansen te creëren tegen deze ploeg."

AS Roma is als ploeg zijnd eniet slechter geworden want het heeft de hele selectie bij elkaar gehouden en ook nog versterkingen kunnen halen. Dat heeft ze meer kwaliteit gegeven en een kleine overwinning zou voor ons al mooi zijn.

De Feyenoord trainer is niet bepaald fan van het spel wat AS Roma speelt maar heeft wel respect voor zijn collega José Mourinho. "Ik kan waardering hebben voor Mourinho, ondanks dat ik fan ben van Guardiola", vertelt Slot over zijn voorkeur voor de trainer van Manchester City. "Als je het heel mooi vindt om naar het voetbal van Guardiola te kijken, hoeft dat niet te zeggen dat je geen waardering kan hebben voor wat een andere trainer doet. De prijzenkast van Mourinho spreekt voor zich. Als een trainer goed is in winnen, is Mourinho het wel. Daar kun je ook wat uit halen."

De twee trainers speelden vorig jaar in de finale van de Conference League al tegen elkaar, maar ze kennen elkaar zeker niet. "Dat geldt voor bijna elke tegenstander die je Europees treft. Je ziet elkaar wel voor de wedstrijd en dan geef je elkaar een hand. Na de wedstrijd hadden zij een hoop festiviteiten en wij teleurstelling, het staat me niet meer bij of we elkaar toen de hand hebben geschud."