Fan van Feyenoord
Nieuws

Alcoholvrije huldiging Feyenoord

Als de huldiging van Feyenoord als landskampioen maandag doorgaat dan zal rondom het gebied een alcohol verbod gelden. Een woordvoerster van de gemeente Rotterdam bevestigt dat het verbod gaat plaatsvinden. In het centrum van Rotterdam geldt buiten de terrassen om een alcoholverbod. Bezoekers worden tijdens de entree in het gebied gecontroleerd op meegenomen blikjes en flessen. Deze worden in beslag genomen wanneer iemand betrapt wordt, maar van een boete zal geen sprake zijn.

Volgens de gemeente wordt de maatregel genomen om "de openbare orde en veiligheid te garanderen". De verwachting is dat de huldiging een enorme hoeveelheid mensen aantrekt. De huldiging begint maandag om 12.00 uur in het stadhuis aan de Coolsingel, bezoekers zijn vanaf 09.00 uur welkom. Vanwege de voorspelde drukte rijden er meer metro's in de stad en zet de NS ook meer treinen in rondom Rotterdam. Ook de politie zet meer mensen in om de veiligheid te garanderen.

Feyenoord neemt het zondag op tegen Go Ahead Eagles en kan in de eigen Kuip de landstitel veiligstellen. Het zal voor de Rotterdammers de eerste landstitel in zes jaar tijd zijn.