Fan van Feyenoord
Nieuws

Ahmed Aboutaleb wil geen Ajax fans in De Kuip tijdens klassieker. Angst regeert en misschien terecht?

De burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb is niet van plan om supporters van Ajax toe te laten in De Kuip tijdens de wedstrijd Feyenoord – Ajax. Hij zegt daar meerdere redenen voor te hebben.

Onlangs sprak de grootste politieke partij in Rotterdam Leefbaar Rotterdam zich uit dat ze de wens hadden om weer Ajax supporters in de Kuip toe te laten. Gemeenteraadslid Ingrid Coenradi zei onlangs daarover "Burgemeenster Aboutaleb heeft aangegeven dat hij openstaat voor het gesprek. Dat is mooi, want dat gesprek gaan we ook voeren. Volgende week gaan we het debat aan. We willen graag van hem weten hoe hij erover denkt, maar ook wat de mogelijkheden zijn". Nu ineens laat de burgemeester een ander geluid horen.

Tegenover RTV Rijnmond zei Aboutaleb "Laten we elkaar niet gek maken, we zagen bij de laatste klassieker dat er drieduizend supporters op de dijk stonden te wachten op de anonieme spelersbus van Ajax. Omdat er geen Ajax supporters waren gingen ze dan maar vechten met de ME. Ik ben niet bereid om daaraan mee te werken."

Aboutaleb wil alleen in gesprek gaan over uitsupporters als er een duidelijk plan ligt, waarin wordt gegarandeerd dat alles normaal loopt. "Een stadion volledig om hekken plaatsen met drie meter hoge bouwconstructies, om de spelers en supporters van Ajax veilig naar binnen te laten: daar ga ik niet aan beginnen. Dan jaag ik de stad op enorme kosten, volstrekt onzinnig."