Fan van Feyenoord
Nieuws

Aankoop van Feyenoord-aanvaller Giménez kan de aanvallende problemen van Arsenal oplossen

 

Arsenal overweegt naar verluidt de aankoop van Feyenoord-aanvaller Santiago Giménez, volgens Football Insider.

Ondanks een sterke start van het seizoen, is de snelheid van Arsenal afgenomen met drie opeenvolgende verliezen in alle competities. Als gevolg hiervan lopen ze nu vijf punten achter op Liverpool bovenaan de Premier League-tabel.

De aanvallende problemen van Arsenal zijn aangewezen als de belangrijkste reden voor deze tegenslag en het wordt algemeen geconcludeerd dat het team van Mikel Arteta hun vuurkracht terug moet krijgen om een titeluitdaging vol te houden.

De club heeft gesproken over het aannemen van een nieuwe aanvaller om hun aanval te versterken, met Ivan Toney als een topkandidaat. Giménez staat echter ook op hun radar.

Vanwege de regels van Financial Fair Play (FFP) kan de club waarschijnlijk in januari geen hoge uitgaven doen voor transfers, wat aangeeft dat versterkingen in hun aanval mogelijk tot de zomer uitgesteld moeten worden.

Volgens het rapport van Football Insider overweegt Arsenal Giménez te contracteren, maar Feyenoord aarzelt om deze maand afscheid te nemen van hun belangrijkste speler. Daarom kan Arsenal worden gedwongen te wachten tot de zomer om zijn transfer te bespreken.

Over de toetreding van Giménez tot Arsenal, zijn er verdere beweringen dat Feyenoord open staat voor een transfersom van rond de £30m voor de Mexicaanse aanvaller, waardoor Arsenal hem mogelijk tegen een vrij redelijke prijs naar het Emirates Stadium zou kunnen halen.

Football Insider meldt echter dat zowel Tottenham Hotspur als Fulham Giménez in overweging nemen, wat betekent dat Arsenal sterke concurrentie kan verwachten van hun lokale rivalen in het afronden van een mogelijke deal voor het Feyenoord-talent.

De 22-jarige spits heeft dit seizoen een naam voor zichzelf gevestigd met een indrukwekkend aantal van 21 doelpunten en vijf assists in 22 wedstrijden in alle competities.

Giménez heeft zijn aanvallende kracht getoond in de Eredivisie en Arsenal-fans hopen dat hij hetzelfde prestatieniveau in de Premier League kan reproduceren als hij zich in het komende jaar bij het team aansluit.

Het blijft afwachten of Arsenal uiteindelijk zal kiezen om een officieel bod uit te brengen om de spits aan te trekken om hun aanvallende opstelling te versterken.